Motivaatio liikkumiseen

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Useammat henkilöt saattavat tälläkin hetkellä miettiä, mistä ja miten voi löytää riittävän motivaation liikkumiseen. Motivaation löytäminen ei loppujen lopuksi ole ollenkaan vaikeaa, joten mietitäänpä asiaa hieman tarkemmin. Ensimmäinen selkeä syy liikkua on se, että liikunta parantaa elimistömme toimintaa, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa keuhkojen toimintakykyä. Liikkuminen alentaa myös verenpainetta ja ehkäisee tyypin II diabetesta. Liikunta auttaa siis osaltaan välttämään monia sairauksia. Liikunnan avulla mieli pysyy pirteänä ja jaksaa paremmin päivästä toiseen. Vartalo kiinteytyy, luusto vahvistuu ja ryhti paranee. Rasva- ja sokeriaineenvaihdunta tasapainottuvat ja painonhallinta on entistä helpompaa. Käytännössä konkreettisia hyötyjä tulee siis päivittäin. Liikunta vapauttaa myös elimistöstä mielihyvää tuottavia hormoneja, eli endorfiineja.

Mukavat liikuntavaatteet motivoivat usein liikkumaan ja liikkua voi yksin tai yhdessä. Liikunnasta kannattaa tehdä itselleen päivittäinen tapa, sillä monien liikuntaharrastusten joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Harrastaa voi esimerkiksi kävelyä, pyöräilyä, erilaisia pallopelejä, uintia, voimailua, hiihtoa, luistelua tai laskettelua. Arkiliikuntaa ei myöskään sovi unohtaa, sillä se on liikuntamuodoista nykyään lähes kaikkein suosituin. Arkiliikuntaa voi harrastaa kukkia istuttamalla tai lehtiä haravoimalla. Sienten ja marjojen poiminta tai talvinen lumenluonti ovat kaikki hyödyllisiä harrastuksia. Liikunnan harrastaminen on välttämätöntä elimistön hyvinvoinnille. Aktiivisuus arjessa edistää terveyttä ja kuluttaa turhaa ylimääräistä energiaa. trendly.fi antaa motivaation kipinän tarjoamalla liikuntaan sopivat treenivaatteet, joista päivittäinen liikkuminen saa uutta pontta ja iloa.

Liikunta lisää terveyttä ja mielihyvää

Liikuntakäyttäytymisestä puhutaan julkisuudessa paljon. Liikuntakäyttäytymistä on tutkittu jopa kansainvälisesti ja siihen lasketaan mukaan erilaisia vaiheita, kuten liikunnan aloittamisen harkinta, tarkempi suunnittelu, varsinainen toiminta ja mahdollinen repsahtaminen. Kaikenlainen liikunta kannattaa aina aloittaa itselleen sopivalla tavalla. Maailmalla on paljon tapauksia, joissa liikuntaan negatiivisesti suhtautuneet henkilöt ovat liikunnan antamien hyötyjen avulla muuttaneet täysin suhtautumistaan liikuntaan ja liikkumiseen. Liikunnasta voi siis oppia pitämään, kuten mistä tahansa muusta asiasta.

Pienet repsahdukset antavat usein lisää motivaatiota liikkumiseen

Aseta itsellesi päivittäiset ja viikoittaiset liikunnalliset tavoitteet. Tavoitteiden pitää olla realistisia, jolloin ne on helppo saavuttaa. Sitoudu liikkumiseen. Käytännössä aloittaminen on usein se vaikein vaihe liikuntaharrastuksessa. Säännöllisestä liikkumisesta kannattaa tehdä itselleen päivittäinen tapa, jolloin liikkumaan lähtemistä ei tarvitse enää erikseen ajatella. Motivaatiolla on usein taipumus voimistua, joten yksinkertaisesti voit pitää kirjaa edistymisestäsi. Aseta tavoitteesi ja kirjaa ne ylös, sillä silloin on helpompaa tarkastella niiden toteutumista. Päivittäiset saavutukset ovat kätevästi näkyvissä suhteessa asettamiisi tavoitteisiin. Älä siis stressaa tai lannistu, vaan mene pienin askelin kohti liikunnan antamaa iloa.

Objektiivisen palautteen saaminen kannustaa eteenpäin

Positiivisen palautteen saaminen piristää aina. Palautetta voivat antaa niin ystävät, tuttavat, personal trainer kuin perheenjäsenetkin. Palautteen avulla tietää onnistuneensa ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Palaute voi olla myös rakentavaa, joten se koetaan usein myös positiivisena. Rakentava palaute voi olla kehittävää ja kannustavaa sekä sisältää erilaisia neuvoja. Palaute voi sisältää esimerkiksi neuvon hankkia mukavammat ja hengittävämmät juoksukengät.

Liikunnallinen motivaatio lisääntyy kätevästi myös, kun seuraat itse päivittäiseen liikuntahetkeesi liittyviä asioita. On mielenkiintoista seurata, minkälainen sydämen syke oli liikuntaharjoituksen aikana ja montako kaloria suorituksen aikana kului. Pienet, mutta tärkeät seikat ovat usein suuria ja hyviä moottoreita liikuntaharrastuksen jatkamiseen. Vastoinkäymisistä ei myöskään kannata lannistua, eli kannattaa sallia itselleen mahdollinen repsahtaminen ja pyrkiä olemaan joustava liikkumisen kanssa. Yksi tai kaksi väliin jäävää liikuntakertaa eivät ole takaiskuja, sillä aina ei ole mahdollisuutta lähteä liikkumaan. Liikkumiseen ei saa suhtautua liian vakavasti, jolloin se helposti alkaa tuntua velvollisuudelta, eikä tekemiseltä, josta saa hyvän mielen. Palkitse myös itsesi saavutetuista tavoitteista, sillä se kannustaa eteenpäin.

Add Your Comment

nominal