Huumorilla henkistä terveyttä

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Terveys on yksi elämämme tärkeimpiä asioita ja se kattaa niin fyysisen kuin myös henkisen hyvinvoinnin. Kumpikin näistä osa-alueista on yhtä tärkeä ja kumpaakin tulee huoltaa ja ylläpitää.

Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon ja huumorin vaikutukseen terveyden edistämisessä.

Huumorilla on iso osa henkisessä hyvinvoinnissa ja moni sanookin huumorin kantavan eteenpäin monessa vaikeassa elämäntilanteessa. Huumori ja elämästä nauttiminen sekä itselleen ja asioille nauraminen on kuitenkin asia, joka vahvistaa henkistä hyvää oloa ihan päivittäin. Se auttaa pitämään mielen positiivisena ja sen avulla myös ihmissuhteet voivat paremmin.

Kuinka lisätä huumoria elämään?

Huumori on siis tärkeää ja mitä enemmän sitä saat mahdutettua päivittäiseen elämään, sitä parempi. Mutta kuinka lisätä huumoria varsinkin niinä hetkinä, kun on vaikeaa ja viimeinen asia, joka on mielessä, on millekään nauraminen?

Onneksi nykymaailmasta löytyy useita apukeinoja, joita käyttää, kun oma huumorintaju ei ehkä kanna kovin pitkälle. Voit esimerkiksi katsoa televisiosta jotakin hauskaa, kuten stand-up komiikkaa, joka onkin yksi parhaita apukeinoja naurun saavuttamiseen. Stand-up on huumorina usein tavalliseen elämään perustuvaa ja sen avulla huomaat, että myös niille vakaville ja vaikeille asioille on mahdollista nauraa. Myös erilaiset komediat, niin elokuvat kuin sarjat, auttavat niin naurun tuloon kuin myös antamalla hetkellisen tauon tavallisesta elämästä. On kuitenkin hyvä muistaa, että liika on ehdottomasti liikaa tässäkin. Älä siis jää sohvan nurkkaan päiviksi makaamaan ja televisiota tuijottamaan.

Toinen vielä parempi keino on ehdottomasti läheisten kanssa ajan viettäminen. Useimmiten niin perheen sisällä kuin myös ystävyyssuhteissa on omanlaisensa huumori ja nämä ihmiset piristävät ja saavat sinut nauramaan paremmin kuin kukaan muu! Ota siis tavaksi viettää laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa joko ihan kahvitellen ja jutellen, tai sitten jotakin hauskaa ja erikoista tehden. Uudet asiat piristävät ja luovat lisää puheenaiheita, joten jonkin uuden tekeminen on ehdottomasti yksi hyvä tapa lisätä huumoria elämään varsinkin, jos tuo tekeminen on jollakin tavalla hauskaa.

Vietä aikaa läheisten kanssa vaikka tekemällä halloween meikki, jotakin uutta urheilulajia testaten tai johonkin uuteen ja upeaan paikkaan tutustuen. Läheisten läsnäolo lisää onnellisuutta ja kunnon naurukohtaus parhaan ystävän kanssa sen tekee aivan varmasti! Vaikka elämässä sattuu ja tapahtuu, on aina hyvä muistaa myös asioiden valoisampi puoli.

Add Your Comment

nominal