Varovasti rakennuksella!

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Rakennukset ovat paikkoja, joissa voi sattua vaikka mitä tapaturmia. Varsinkin kokemattomat rakentajat voivat särkeä paikkoja ainoastaan yhden väärän liikkeen vuoksi. Kun ollaan lisäksi tekemisissä painavien työkalujen kanssa, voi moni olla ongelmissa. Sen vuoksi rakennuksella tuleekin aina olla erityisen varovainen ja muistaa noudattaa turvallisuusohjeita. Myös kypärän ja turvakenkien käyttäminen on tärkeää. Niiden avulla on mahdollista ehkäistä vakavia vammoja, joten turvallisuusmääräyksiä ei ole asetettu aivan syyttä. Kun rakentaja siis hakee tavarat esimerkiksi Byggmaxista, kannattaa samalla napata ostoskoriin kaikki turvavaatteet.

Fyysinen työ voi rasittaa kehoa, jos sitä tehdään yllättäen. On siis tärkeää aloittaa hitaasti ja edetä ensin helppojen tehtävien kanssa. Kun keho on tottunut fyysiseen työhön, voi sen jälkeen siirtyä vaativampiin töihin. Esimerkiksi painavien lautojen nostaminen tulee tehdä oikein. Painavia asioita ei koskaan nosteta selällä, vaan voiman tulee lähteä reisistä. Nosto suoritetaan aina selkä suorana. Jos painavia lautoja lähdetään nostelemaan väärässä asennossa, voi selkä vaurioitua. Selkäkivut ovat siitä hankalia, että niiden kuntoon hoitaminen voi viedä kauan. Joskus selkä ei palaudu ennalleen enää koskaan, jos vaurio on sellaisessa kohdassa, että sitä ei voida hoitaa.

Myös putoamiset ovat yleisiä rakennuksilla. Korkealta putoaminen voi vahingoittaa monia kehonosia. Se voi aiheuttaa murtumia ja kipeitä mustelmia. Jos putoaminen tapahtuu siten, että päähän tulee osuma, voi seurauksena olla aivotärähdys. Kaikki aivoihin kohdistuvat iskut on aina otettava vakavasti, joten putoamisen seurauksena on hyvä käydä lääkärissä tarkistuttamassa tilanne. Jos lääkärin kehotus on, että seuraavina päivinä on syytä levätä ja välttää fyysistä tekemistä, ei rakennukselle kannata lähteä ennen kuin olo kohenee.

Add Your Comment

nominal