Luonnonmukaiset tuotteet terveytesi ja kauneutesi tueksi

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Monia kiinnostaa nykypäivänä pyrkiä kohti luonnonmukaisempaa elämää. Tämä on varsin viisas päätös, sillä monet arkipäiväiset tuotteet on mahdollista korvata luonnonmukaisilla, kemikaaleja sisältämättömillä tuotteita. Alla esittelemme muutamia käteviä, luonnosta saatavia tuotteita, joita voit käyttää niin terveyden- kuin kauneudenhoidossakin.

Kookosöljy

Kookosöljy on todella monipuolinen tuote, joka tuotetaan puristamalla se kookospalmun pähkinästä. Sitä voi niin syödä kuin käyttää ulkoisestikin. Kookosöljyn hyödyt kauneudenhoidossa ovat kiistattomat, mutta sen terveydellisistä hyödyistä sen sijaan ei ole tieteellistä näyttöä. Moni kookosöljyn käyttäjä kokee siitä kuitenkin olevan hyötyä myös terveydelle.

Kookosöljyä voi käyttää esimerkiksi rasvana. Se voi auttaa pehmentämään hyvin kuivankin ihon ja toimia paremmin kuin varsinaiset rasvat. Kookosöljyllä voi hoitaa myös kuivia hiuksia – laita vain öljy sellaisenaan hiuksiin, ja huuhtele pois haluamasi ajan päästä, ja hiuksistasi tulee silkkisen pehmeät. Kookosöljy saattaa myös auttaa kuivan päänahan hoidossa. Kaiken tämän lisäksi kookosöljyä voi käyttää meikkien puhdistamiseen tai jopa deodoranttina! Kookosöljy onkin siis todellinen kauneudenhoidon monitoimituote.

Kauneudenhoidollisten ominaisuuksiensa lisäksi kookos estää tulehdusta. Sitä onkin perinteisesti käytetty esimerkiksi haavojen ja ihottumien hoidossa. Kookosöljy myös tukee ihon kemiallista tasapainoa ja täten ehkäisee muun muassa ryppyjä, maksaläiskiä sekä ihon veltostumista.

Kookosöljy saattaa myös auttaa ohenevien hiusten kanssa ja sillä voi helpottaa hilseilyä. Jos kookosöljyä haluaa käyttää tähän tapaan, tulisi se hieroa kostutettuun päänahkaan ja pestä hetken kuluttua pois shampoolla.

Pakuritee

Pakuriteellä ei ole kauneudenhoidollisia vaikutuksia, mutta terveyttä edistäviä taas sitäkin enemmän. Pakuritee muun muassa piristää sekä parantaa elimistön vastustyskykyä. Lisäksi sitä on käytetty jo vuosisatojen ajan erilaisten vatsaoireiden hoitoon. Pakuri myös tukee sydämen toimintaa ja alentaa kolesterolia. Ihan heti ei tule vastaan tuotetta, jossa olisi enemmän antioksidantteja kuin pakurikäävässä – ja mikä parasta, kyseessä on täysin kotimainen tuote. Pakuriteetä saa myös valmiina kaupoista, mutta jos jaksat nähdä vaivaa pakurikäävän etsimiseksi luonnosta, voit valmistaa teetä myös alusta lähtien itse.

Arganöljy

Marokosta peräisin olevaa arganöljyä voi käyttää kauneudenhoitoon monella eri tavalla. Erityisen hyvin se toimii kuivan ihon tai hauraiden kynsien hoidossa. Ihoa kosteuttaessa arganiaöljyä voi lisätä joko kylpyveteen tai sekoittaa pari tippaa normaalisti käyttämänsä voiteen sekaan. Kynsiä hoitaessa arganöljy taas tulisi sekoittaa sitruunamehuun ja liottaa kynsiä seoksessa 20 minuutin ajan.

Arganöljy sopii myös hiustenhoitoon. Kaikista parhaiten hiustenhoitoon soveltuvat arganöljyä sisältävät MoroccanOil-tuotteet, joista on saatavilla niin shampoota, hoitoainetta kuin erilaisia muotoilutuotteitakin. Arganöljy tekee hiuksista sileät ja kiiltävät, sekä parantaa niiden kuntoa joka ikisellä käyttökerralla. Lisäksi arganöljyä sisältävien tuotteiden tuoksu on lumoava.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Omega 3 on ihmisen kehon toiminnalle välttämätön rasvahappo, ja sillä tiedetään olevan lisäksi useita merkittäviä terveysvaikutuksia. Omega-3:n lisäksi pellavansiemenöljyssä on omega-6 ja -9-rasvahappoja, sinkkiä, magnesiumia, fosforia, kaliumia, kalsiumia ja seuraavia vitamiineja: A, C, E, B1, ja B2.

Pellavansiemenöljy voi olla avuksi monissa eri tulehdustiloissa, esimerkiksi iho- ja niveltulehduksissa. Lisäksi pellavaöljyllä on myönteinen vaikutus ihon terveyteen. Se voi olla avuksi esimerkiksi aknen tai auringon polttaman ihon hoidossa. Pellavansiemenöljy voi myös auttaa hiuksia ja kynsiä kasvamaan nopeammin ja vahvempina. Lisäksi se edistää sydän- ja verisuoniterveyttä, limakalvojen terveyttä sekä hermoratojen tehokasta toimintaa.

Pellavansiemenöljyä käyttäessä tulee muistaa, että öljyä ei saa kuumentaa, sillä silloin se muuttuu epäterveelliseksi. Sitä tulisikin siis käyttää ihan sellaisenaan. Pellavansiemenöljyä voi sekoittaa esimerkiksi jugurttiin, puuroon tai keittoon tai sitä voi käyttää salaatinkastikkeena.

Add Your Comment

nominal