Terve mieli terveessä ruumiissa

Author: | Posted in Terveyteen No comments

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, mikä tarkoittaa että ihmismieli ja keho ovat yhteydessä toisiinsa. Tasapainoinen mieli ja eteenpäin katsova asenne auttavat kehon terveyden sekä tasapainon hallinnassa. Asia ovat tietenkin myös toisin päin, sillä terve ja tasapainoinen keho, auttaa pitämään mielen virkeänä ja positiivisena.

Nykypäivän esikuvat julkisuudessa, elokuvissa ja juorupalstoilla luovat varsinkin kasvavalle nuorelle paineita kehon kuvasta ja siitä millaista elämää tulisi tavoitella. Moni pyrkii muokkaamaan kehoaan niin ruokavaliolla kuin urheilullakin ja, jos näissä asioissa keho joutuu epätasapainoon, järkkyy ihmisen mielikin. Kokonaisuus on kaiken kaikkiaan herkkä ja suorittamalla liikaa, tai asettamalla tavoitteensa liian korkealle joutuu niin mieli kuin kehokin suuren stressin alaiseksi.

Keho ja mieli tasapainoon

Mieltä ja kehoa voi hoitaa monella eri tavalla. Nykypäivänä ihmisen elämä on kiireistä, niin työn kuin sosiaalisenkin verkoston puolesta. Kaikki haluavat harrastaa ja olla aktiivisia kaveripiirinsä sekä perheensä parissa. Oleilemiselle ja lepäämiselle jää yllättävän vähän aikaa, mikä rasittaa pitkällä aikavälillä ihmistä ja altistaa erilaisille sairauksille. Erilaiset lisäravinteet ja dieetit ovat toki hyväksi meille, mutta tasapainottamalla kiireistä ja aktiivista elämää rauhoittumisella ja hiljaiselolla pysyy kokonaisuus paremmin hallinnassa.

Mieli virkeäksi

Mielen virvoittamiseksi ja hoitamiseksi voidaan hyvin tehdä erilaisia harjoituksia, kuten meditointia, terapiaa ja harrastustoimintaa, joka tukee mielenrauhaa ja oikeanlaista ajattelumallia. Eikä tarvitse matkustaa Intiaan meditoimaan joogaretriitille, kun netti tarjoaa lukemattomia kanavia itsensä kehittämiselle ja mielen rauhoittamiselle. Mieli on kuin lihas, jos sen pitää kunnossa ja harjoittelulla vahvistaa positiivista ajattelumallia, pysyy se vahvana kun stressi elämässä pääsee nousemaan korkeallekin tasolle.

Länsimainen lääketiede pystyy toki auttamaan, jos mieli on päässyt järkkymään niin paljon, että ihminen sairastuu masennukseen, eikä pysty erilaisten harjoitusten avulla pääsemään itse oikeaan suuntaan. Tehokkaimmaksi koetaan lääkehoidon ja erilaisten terapiamuotojen yhdistelmää, joilla aivot saadaan toimimaan jälleen hyvällä tasolla ja ihminen itse pääsee ottamaan askeleet parempaan suuntaan.

 

Ruumis vahvaksi ja sitkeäksi

Kehon terveyteen vaikuttaa moni asia. Ravinto, jota ihminen syö, kuinka paljon alkoholia hän kuluttaa, kuinka ihminen nukkuu ja kuinka paljon urheillee, Exercising woman outdoorsovat kaikki osana kehon hyvinvoinnin edistämistä ja myös huonossa tilanteessa osa pahoinvointia.

Kaikkea kohtuudella on hyvä ohjenuora elämässä, mutta oikeanlaiseen syömiseen saa vinkkiä ravintoterapeuteilta, sopivan urheilulajin löytämisessä voi auttaa personal trainer ja nukkumiseen löytyy apua maamme monilta uniklinikoilta – oli ongelma mikä hyvänsä, löytyy kaikkeen apua ja tukea, sitä tarvitsevalle.

Add Your Comment

nominal